Mijn werkwijze:

Na een vrijblijvende inzichtsessie of intake beslis je of je verder wil bij mij. Je weet dan al hoeveel afspraken je ongeveer nodig zal hebben, en we plannen deze. Je zal merken dat ik tijdens de afspraken alle aandacht heb voor jou, en dat rust hierbij centraal staat. Rust dat je mag zijn wie je bent, en dat alles oké is wat je zegt of wat je vindt. Ik ben van de 'Rotterdamse aanpak'. Niet eromheen kletsen als het niet nodig is, en aanpakken wat aandacht vraagt. Zo zie jij duidelijk resultaat, en krijg je waar je om vraagt. Geen probleem is gek of vreemd. We zijn allemaal gewoon mens met onze eigen gedachten en problemen. 

Ik heb een beroepsgeheim, je kan in alle vrijheid praten. Of het zinvol is om na afloop een terugkoppeling aan jouw huisarts op te stellen, bepaal jij.

Ik werk holistisch. Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar de mentale klachten of problemen die je nu hebt. Ik kijk ook naar lichamelijke klachten of beperkingen, je energiebalans, je verleden, en waar je naartoe wil.
Je krijgt van mij uitleg over hoe je brein werkt bij stress of trauma, dit helpt jou begrijpen waarom je vaak dezelfde problemen ervaart of angsten hebt. Daarna zoeken we naar jouw blokkades, (negatieve) overtuigingen, ervaringen of herinneringen die je hinderen. Yoga, mindfulness of ademhalingsoefeningen kunnen een onderdeel zijn van je oefeningen die je mee naar huis krijgt. Past dit niet bij je, dan zoeken we naar wat wel bij je past en wat nodig is. Waar nodig en passend helpen ACT technieken om verdriet en problemen te accepteren. 

Iedereen om je heen wil graag dat het goed met jou gaat, en zijn maar wat graag bereidt om allerlei tips te geven, adviezen waarvan zij vinden dat je ze op moet volgen om gelukkig te worden.  

Maar wat nu als die tips toch niet goed voelen, of als je zoveel tips krijgt dat je nog steeds niet weet wat te doen?

 Veel mensen lopen vast in het leven omdat ze eigen grenzen verwaarlozen, omdat het niet lukt bewust te leven naar wat ze belangrijk vinden of te krijgen wat ze nodig hebben. Wat je nodig hebt kan heel verschillend zijn, en nog vaker weet je gewoonweg niet wat je nodig hebt om jezelf weer sterk en evenwichtig te voelen. Als counsellor help ik jou om weer te beseffen wat je zelf wil, en wat goed voor je is. Ik help je jouw richting te bepalen. 

 Ieder mens heeft veerkracht, die we helaas niet altijd meer ervaren en daardoor niet meer in onszelf geloven. Bij mij zie je weer waar jij sterk in bent, en vind jij je zelfvertrouwen weer terug. 

Clip met uitleg over counselling, klik hier

Volwassenen: Er zijn pakketten voor hulp bij burn-out klachten, aangepast aan de ernst van de klachten. Deze pakketten zijn een voorstel van de begeleiding, en staan niet vast. Voor elke cliënt wordt begeleiding op de persoon afgestemd. Voor meer informatie over de pakketten kijk je op de pagina informatie.

Werkwijze kinderen en jongeren van 12 - 18 jaar: De kennismaking is altijd samen met ouders, net als de eindevaluatie. Tussentijds worden ouders waar nodig betrokken, of hebben een eigen afspraak. Zo zijn ouders op de hoogte van waar hun kind aan werkt, en kunnen daar thuis zoveel mogelijk op aansluiten. 

Sterker in de brugklas: Voor jongeren en hun ouders zijn er twee pakketten voor begeleiding tijdens de overstap van basisschool naar de brugklas. Verder is er natuurlijk ook voor overige onderwerpen/ hulpvragen begeleiding mogelijk. Voor meer informatie over de pakketten kijk je op de pagina informatie

Wat is counselling? Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. Een counsellor ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten, kort lontje of een ontevreden gevoel. Counselling is een cliëntgerichte therapie. Dit betekent dat je nooit een kant en klaar programma volgt, maar begeleiding krijgt die op jou persoonlijk is afgestemd. Jouw hulpvraag, persoonlijke leef- en denkwijze en hulpvraag bepalen de begeleiding die je van mij krijgt.  Dit doe ik door gesprekken. Deze worden soms ondersteunt door opdrachten tussen 2 afspraken in, afhankelijk van waar jij mee komt en welke werkvormen jou aanspreken.

Wat is ACT? ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapie. Dit is een vorm van moderne gedragstherapie, die cliënten helpt op een flexibele manier om te gaan met de obstakels van het leven. Zo kan je meer energie geven aan de dingen die je echt belangrijk vindt. ACT bestaat uit 6 pijlers die langskomen tijdens de therapie, deze zijn uitgebeeld in het zogenaamd hexaflex model. De ACT vaardigheden die je leert, zorgen ervoor dat je psychologisch flexibeler wordt. Jouw leven kan ik niet veranderen, jij kijk op je leven en je veerkracht wel. ACT is bewezen werkzaam (APA, 2010) bij verschillende angststoornissen, chronische pijn en dwanggedachten.  

Persoonlijke counselling helpt om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen met mij ga je op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden. Je wordt optimaal ondersteunt om jouw leven weer op te kunnen pakken. 


Algemene werkwijze
Een verwijzing van je huisarts heb je voor counselling niet nodig. Meestal kan je dezelfde week, of de week erna al terecht. Je hebt tenslotte nu hulp nodig. Hoeveel afspraken er nodig zijn om tot een voor jou goed resultaat te komen, is afhankelijk van de problemen of drempels die je ervaart. Gemiddeld zijn dit 8 tot 10 afspraken, geheel afhankelijk van jouw hulpvraag en van hoelang jij je probleem al ervaart.
Er zijn ook genoeg mensen die aan 2 tot 3 afspraken genoeg hebben om zelf verder te kunnen.
Niet bij elke verandering in je leven heb je langer hulp nodig.
Als je weer (veer)kracht ervaart, en weet wat je nodig hebt, kan je prima zonder counselling weer verder.

Als je mij benadert bespreken we kort jouw vraag en maken een afspraak voor de kennismaking en intake. Je krijgt van mij een intakeformulier en behandelovereenkomst toegestuurd, deze neem je ingevuld mee naar je eerste afspraak.
Tijdens de kennismaking spreken we een werkvorm en plan van aanpak af.
Ook spreken we een moment af waarop we tussentijds evalueren.

Op elk gewenst moment mag jij beslissen of je eerder wil stoppen, of nog wat meer afspraken nodig hebt. Zolang dit open en eerlijk wordt besproken, is dit nooit een probleem.