Wie ben ik?
Mijn naam is Kitty Ligthart-Nieuwpoort                                                                                                                                                                                 
Geboren in 1966 in Rotterdam, ik loop dus alweer ruime tijd op deze aardbol rond.
Ik ben getrouwd en heb 2 inmiddels volwassen kinderen. 
Ik hou van het leven met al zijn aspecten, en geloof in een positieve aanpak daarbij. Het leven is namelijk lang niet altijd leuk, maar veelal hebben we er wel invloed op hoe we deze dag beleven en kunnen we er vaak genoeg toch leuke of mooie momenten uithalen.
Al langer ben ik werkzaam in de begeleiding van jongeren. In 2002 ben ik in het onderwijs gaan werken, eerst in het basisonderwijs, en sinds 2006 in het voortgezet onderwijs.  Sinds 2020 ben ik registercounsellor, gespecialiseerd in wat stress met een mens doet, in angsten en burn-out klachten. In 2022 heb ik besloten hiernaast ook mijn eigen praktijk op te zetten. Lichter Hart Counselling was een feit. 

Scholing en ervaring: 

2017 -  Diploma basiscounsellor via de SCN

2020 - Diploma professioneel counsellor via de SCN

2021 -  Psycho Sociale Basis Kennis (PSBK) via Con Amore

2023 - Acceptance and Commitment Therapy via Civas


Bijscholing heb ik o.a. gevolgd op het gebied van ademhaling, pijnklachten, oud zeer en trauma, ASS, leven in de huidige maatschappij en het systeem om de mens heen. Ervaring heb ik niet alleen met jongeren, maar zeker ook met volwassenen. 


 

Missie
Mijn missie is mensen de eigen veerkracht laten ervaren, en het leven kunnen accepteren en durven leven. Dit is mijn missie omdat mijn eigen veerkracht me vaak door moeilijke tijden heen geholpen heeft. Dit wil ik ook aan anderen meegeven. Mijn missie heeft mij gedreven om tot oprichting van deze praktijk over te gaan. 
Ik geloof in een cliënt gerichte benadering met aandacht, empathie en een open, warme houding, 
Deze houding zal jouw helpen om je verhaal te doen, je eigen leven te aanschouwen en onderzoeken op wat je nodig hebt om waar nodig is verandering in te zetten. 
Verandering kan een actie zijn, maar ook een andere benadering van je eigen gedachten of aanpak. 
Omdat elke persoon anders is, geloof ik erin dat het effectief is om veel aandacht te besteden aan jouw denkwijze en levensvisie, om zo tot een passende benadering te komen. Dit alles uitgaande van wat er al wel goed gaat, waar jij al steun aan hebt of waar je al kracht ervaart. 
Dit doe ik door middel van gesprekken in een huiselijke omgeving en rustige sfeer. Dit met een holistische benadering, waarbij we samen kijken naar de signalen die jij op dit moment mentaal of fysiek ervaart, maar ook naar de samenhang tussen die twee en mogelijke oorzaken.