Wat is counselling? Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. Een counsellor ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten, kort lontje of een ontevreden gevoel. Counselling is een cliëntgerichte therapie. Dit betekent dat je nooit een kant en klaar programma volgt, maar begeleiding krijgt die op jou persoonlijk is afgestemd. Jouw hulpvraag, persoonlijke leef- en denkwijze en hulpvraag bepalen de begeleiding die je van mij krijgt.  Dit doe ik door gesprekken. Deze worden soms ondersteunt door opdrachten tussen 2 afspraken in, afhankelijk van waar jij mee komt en welke werkvormen jou aanspreken.

Clip met uitleg over counselling, klik hier

Mijn werkwijze algemeen:
Een verwijzing van je huisarts heb je voor counselling niet nodig. Na een vrijblijvende inzichtsessie of intake beslis je of je verder wil bij mij. Je weet dan al hoeveel afspraken je ongeveer nodig zal hebben, en we plannen deze. Geen probleem is gek of vreemd. We zijn allemaal gewoon mens met onze eigen gedachten en problemen.
Ik heb een beroepsgeheim, je kan in alle vrijheid praten. Of het zinvol is om na afloop een terugkoppeling aan jouw huisarts op te stellen, bepaal jij.
Ik werk holistisch. Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar de mentale klachten of problemen die je nu hebt. Ik kijk ook naar lichamelijke klachten of beperkingen, je energiebalans, je verleden, en waar je naartoe wil.
Je krijgt van mij uitleg over hoe je brein werkt bij stress of trauma, dit helpt jou begrijpen waarom je vaak dezelfde problemen ervaart of angsten hebt. Daarna zoeken we naar jouw blokkades, (negatieve) overtuigingen, ervaringen of herinneringen die je hinderen. 

Yoga, mindfulness of ademhalingsoefeningen kunnen een onderdeel zijn van je oefeningen die je mee naar huis krijgt. Past dit niet bij je, dan zoeken we naar wat wel bij je past en wat nodig is. Waar nodig en passend helpen ACT technieken of Brainspotting om verdriet en problemen te verwerken en accepteren.
Ieder mens heeft veerkracht, die we helaas niet altijd meer ervaren en daardoor niet meer in onszelf geloven. Bij mij zie je weer waar jij sterk in bent, en vind jij je zelfvertrouwen weer terug.

Overig:

Volwassenen: Er zijn pakketten voor hulp bij burn-out klachten, aangepast aan de ernst van de klachten. Deze pakketten zijn een voorstel van de begeleiding, en staan niet vast. Voor elke cliënt wordt begeleiding op de persoon afgestemd. Voor meer informatie over de pakketten kijk je op de pagina informatie.

Werkwijze kinderen en jongeren van 12 - 18 jaar: De kennismaking is altijd samen met ouders, net als de eindevaluatie. Tussentijds worden ouders waar nodig betrokken, of hebben een eigen afspraak. Zo zijn ouders op de hoogte van waar hun kind aan werkt, en kunnen daar thuis zoveel mogelijk op aansluiten. 

Sterker in de brugklas: Voor jongeren en hun ouders zijn er twee pakketten voor begeleiding tijdens de overstap van basisschool naar de brugklas. Verder is er natuurlijk ook voor overige onderwerpen/ hulpvragen begeleiding mogelijk. Voor meer informatie over de pakketten kijk je op de pagina informatie